Jon Favreau | Pik Kee Hui | Aaron Pedersen

Mesék meséje

Watch Mesék meséje
6.4/10 stars from 14906 users.

Mesék meséje Teljes film

6.8/10 (10 szavazat)
Tartalom:
"Voltak idők, amikor a meséket nem nagy, bölcs királyok, fehér lovon vágtató, daliás lovagok, ábrándozó királykisasszonyok és szőke hercegek terelgették vidáman az elmaradhatatlan happy end felé. Voltak idők, amikor a mesék valami sötétebbet, elemibbet, mélységesen emberibbet adtak át, és figyelmeztető tanmesét mondtak gyarlóságokról és ostoba vágyakról. Ezekben az időkben élt többek közt az olasz Giambattista Basile, akinek halála után, az 1630-as években megjelent Pentameron című népmesei gyűjteménye többek közt a Grimm testvéreket is inspirálta. Matteo Garrone, a Gomorra rendezője most elővette ezt a többé-kevésbé a feledés homályába veszett művet, és néhány elemét átdolgozta egy kétórás mozifilmmé Tale of Tales (Il racconto dei racconti, 2015) címen – lehámozva közben a mesékről a főleg Hollywood és Disney által rávont cukormázat, és visszavezetve a műfajt a felnőttek birodalmába. A Tale of Tales három, egymással csak néhány dramaturgiailag jelentéktelen ponton kapcsolódó történetet mesél el három egymással határos királyságról. Az egyikben az uralkodópár (John C. Reilly és Salma Hayek) végre használható útmutatást kap a régóta problémás gyereknemzéshez egy jövendőmondótól – persze ezért súlyos árat kell fizetniük. A másodikban a korrupt, szexmániás király (Vincent Cassel) szemet vet, pontosabban fület hegyez egy idős nőre, akit a hangja miatt fiatalnak hisz, és mindenképpen az ágyába akar csábítani – és amikor tévedése kiderül, az szenvedést hoz a nőre és annak testvérére. A harmadikban az uralkodó (Toby Jones) óriásméretűvé nevel egy közönséges bolhát, és a megszállottjává válik – végül saját lánya, a hercegnő kezét is egy bizarr, rituális tesztben ajánlja oda az arra érdemesnek.
Eredeti Cím:Il racconto dei racconti / Tale of Tales
Év:2015
Játékidő:125 perc
IMDb értékelés:6.4 / 14,906 adatlap
Kategória:Romantikus, Fantázia, Horror
Írta:Giambattista Basile, Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso,
Rendezte:Matteo Garrone,
Szereplők:Hayley Carmichael, Bebe Cave, Stacy Martin, Christian Lees, Jonah Lees, Laura Pizzirani, Luisa Ragusa, Giovanni Calcagno, Stefano Strufaldi, Giuseppe Carnemolla, Diego Parenti, Gherardo Toccafondi, Lorenzo Mastronardi, Paolo Risi, Giuliano del Taglia, Betty La Padula, Kathryn Hunter, Ryan McParland, Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly, Shirley Henderson,
Franco Pistoni,
Többi szereplő »

Kulcsszavak amire kerestek: Mesék meséje letöltés, online filmnézés ingyen magyarul, legújabb online tv teljes film magyarul, Mesék meséje (2015) ingyen film letöltés.

Online film ajánló

0/450 karakter
Véleményed megírása előtt, kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj!
+
Beteg de összességében jó. Jó beteg
2016. 02. 26. 15:32
1
1/0
Nagyon tetszett, hogy a párhuzamos történések alatt más szemszögből vannak láttatva a sztorik. Kimondottan jó!
2016. 08. 05. 04:55
2
0/0